Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka po żydowsku

Tekst i foto storia 26-10-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?10 złprosty30 min.średnia

Składniki:

6 ugotowanych ziemniaków, 5 jajek ugotowanych na twardo, 1,5 cebuli, majonez, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Pokroić wszystko w drobną kostkę, dodać majonez wg uznania, sól, pieprz, wymieszać.

Uwagi:

Najlepiej smakuje, kiedy postoi ok. godziny w temp. pokojowej i się "przegryzie". Bardzo dobra z białą kiełbasą smażoną na patelni.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.10.2007 KLAKIER

Ja kroję drobno cebulkę i zalwam ją niewielką ilością wrzątku (aby zakryć) dodaję sok z cytryny całej lub 1/2 jak kto woli, ziemniaczki kroję w kostkę 1cm/1cm. Reszta bez zmian. Na wierz posypuj... Pokaż więcej

Ja kroję drobno cebulkę i zalwam ją niewielką ilością wrzątku (aby zakryć) dodaję sok z cytryny całej lub 1/2 jak kto woli, ziemniaczki kroję w kostkę 1cm/1cm. Reszta bez zmian. Na wierz posypuję drobniutkim szczypiorkiem a każda impreza bez tej "koszernej sałatki" jest straconą imprezą

Zgłoś 27.10.2007 Wanda

Bardzo dobra sałatka, dzisiaj zrobilam i wszystkim bardzo smakuje.