Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka porowa

Tekst i foto magdalenazet 30-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty20 min.-

Składniki:

3 białe części pora,
puszka kukurydzy,
puszka groszku,
5 jaj,
20 dag sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach,
majonez,
łyżka musztardy
sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Pora umyć, pokroić w cieniutkie półtalarki, posolić umiarkowanie i odstawić w kąt. W tym czasie już gotują się jajka, a my otwieramy puszki i odlewamy z nich wodnisty wsad. Dodajemy zawartość puszek do pora, jajka kroimy w kostkę i dorzucamy do całości razem ze startym serem. Mieszamy sałatkę z majonezem i musztardą, pieprzymy, ale już nie dodajemy soli.
Sałatka musi poleżakować w lodówce co najmniej ok. godziny, wtedy jest prawidłowo przegryziona.
Polecam!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.12.2007 Iza

Sałatka naprawdę pyszna,tylko ja zamiast groszku dodaję mięso wieprzowe(np.szynka)dobrze wysmażone i odsączone z tłuszczu.Pychota