Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka pyszna

Tekst i foto ANKA 24-10-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

- 1 zupka chinska,
- okolo 20 dkg kielbasy krakowskiej suszonej,
- 20 dkg goldy wedzonej (moze byc inny ser - ale najlepszy smak nadaje golda),
- 5 korniszonow,
- sloik papryki konserwowanej,
- puszka kukurydzy,
- jeden sredniej wielkosci pomidor,
- zabek czosnku,
- smietana,
- majonez,
- sol,
- pieprz.

Jak przyrządzić:

Kielbase pokroic w kostke i podsmazyc na tluszczu, zupke zalac wrzatkiem - jak bedzie juz gotowa odcedzic. Pozostale skladniki pokroic w kostke.
Czosnek sprasowac praska, nastepnie wymieszac ze smietana i majonezem.
Wszystkie skladniki polaczyc. Odstawic do lodowki na okolo godzine.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.10.2004 marczita

Nie bardzo rozumiem-do sałatki dodajemy makaron czy samą wodę z zupki??

Zgłoś 14.11.2004 anka

do salatki dodajemy makaron oczywiscie

Zgłoś 23.11.2004 Bazyl

Hola hola coś chyba nie tak czy ta Pani się dobrze czuje zupke z sałatką to wyjdzie zupka a nie sałatka......tam jest woda nie a woda to nie składnik sałatki prawda.Coś dziwna ta sałatka chyba k... Pokaż więcej

Hola hola coś chyba nie tak czy ta Pani się dobrze czuje zupke z sałatką to wyjdzie zupka a nie sałatka......tam jest woda nie a woda to nie składnik sałatki prawda.Coś dziwna ta sałatka chyba ktoś nie wiedział co zrobić do jedzenia więc zrobił wszystko i obiad i zupe i deser i kolacje w jednym

Zgłoś 30.11.2004 luba

do Bazyla: wodę dodaje się aby nie jeść suchego makaronu, ponieważ tutaj makaronu się nie gotuje, widocznie nigdy nie jadł takiego?

Zgłoś 19.12.2004 Renka

zupka chinska i kielbasa krakowska? szkoda kielbasy!