Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka rosyjska z Hiszpanii

Tekst i foto noa 08-02-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty50 min.?

Składniki:

- ziemniaki-3 duze,
- marchewka-3 duze,
- cebulka-polowa malej,
- fasolka-ok 8 fasolek,
- tunczyk-2-3 puszeczki,
- majonez,
- sok z cytrynki,
- gotowane jajko-1.

Jak przyrządzić:

Warzywa ugotowac(ziemniaki marchew fasolke) cebule pokroic w drobna kosteczke.
Ugotowane ziemniaki pokroic w kostka marchew tez fasolke w krótkie paseczki.
Wlozyc to wszystko do miski razem z odsaczonym z oleju tunczykiem wymieszac z majonezem i kroplami cytrynki.
Z jajka wyjac delikatnie zóltko i rozetrzec widelcem
Salatke przybrac(nie smarowac majonezem) plasterkami bialka i posypac pokruszonym zóltkiem.
NIEDODAWAC ZBYT DUZO MAJONEZU

Jak podawać?

My jemy z kanapkami jak nasza salatke.

Uwagi:

Salatke ma byc czuc warzywami i tunczykiem, nie majonezem.

Czas przygotowania:

Warzywa nie rozgotowane, majonez lepiej rzadkawy niz gesty.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.12.2004 Melpomena

Ja znam ta sałatkę w trochę innym wariancie zamiast fasolki dodaje się paprykę pieczoną (ze słoiczka) i szparagi (też najlepiej takie małe białe ze słoiczka) pokroione w małe paseczki.

... Pokaż więcej

Ja znam ta sałatkę w trochę innym wariancie zamiast fasolki dodaje się paprykę pieczoną (ze słoiczka) i szparagi (też najlepiej takie małe białe ze słoiczka) pokroione w małe paseczki.