Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka rybna koktajlowa

Tekst i foto dorota 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty40 min.196 kcal

Składniki:

40 dag ryby gotowanej, 10 dag sałaty, 2 jaja, 5 dag majonezu, 10 dag kefiru, 2 dag keczupu, sól pieprz, zielenina sezonowa

Jak przyrządzić:

Ugotowaną rybę obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Ugotowane jaja na twardo pokroić na cząstki. Liście sałaty ułożyć w salaterce. Na sałacie ułożyć rybę, posypać przyprawami i zieleniną. Polać sosem majonezowym wymieszanym z kefirem i keczupem. Na wierzchu ułożyć cząstki jaj i udekorować np. pomidorami, ogórkami, rzodkiewką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.