Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka RYŻnościowa

Tekst i foto Gogo 14-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty--

Składniki:

1 torebka ugotowanego ryżu, puszka kukurydzy, 4-5 pieczarek, 5 korniszonów, papryka konserwowa,
5 dag szynki w plastrach,
1-2 ząbki czosnku,
2 łyżki majonezu, sól, pieprz do smaku

Jak przyrządzić:

Pieczarki gotować przez 5 min, pokroić w półplastry.
Do ryżu dodać kukurydzę, pieczarki, pokrojone w kostkę ogórki, paprykę oraz szynkę. Do wszystkiego dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz majonez, sól i pieprz.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.07.2009 Baska

bardzo pyszna salatka