Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka ryżowa

Tekst i foto emilka 27-07-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
820 złprosty25 min.?

Składniki:

dwa woreczki ryżu 125 g, 10 dag szynki, sałata, pęczek rzodkiewki, 2 pomidory, szczypiorek, majonez (najlepiej Kielecki), sól, pieprz, troszkę kurkumy, vegeta oraz przyprawa do sałatek (Kamis)

Jak przyrządzić:

Ryż ugotuj w osolonej wodzie, dodaj łyżeczkę kurkumy i troszkę vegety. Szynkę pokrój w paski i dodaj pokrojone w kostkę pomidory, rzodkiewkę, sałatę rwaną na drobne kawałki oraz posiekany szczypiorek. Tak przygotowaną sałatkę wymieszaj z ugotowanym ryżem, dodając majonez i przyprawy.

Jak podawać?

Sałatka jest przepyszna do grillowanej karkówki, kurczaka lub sama.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.