Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

sałatka ryżowo- sojowa

Tekst i foto blondyna 16-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.?

Składniki:


2 saszetki ugotowanego ryżu, puszka ananasa, puszka smacznej kukurydzy, 2-3 łyżki sosu sojowego, 1-2 ząbki czosnku, majonez

Jak przyrządzić:


Ugotować ryż. Do wystudzonego ryżu dodać rozmiżdżone ząbki czosnku, kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa. Na koniec wlać sos sojowy. Wymieszać z majonezem. Smacznego!

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


W szklanej salaterze.

Uwagi:


Ma ciekawy, oryginalny smak. Nie przesadzać z majonezem. Dać tylko tyle,żeby sałatka się nie rozsypywała. Sałatka nie będzie smaczna, jeśli nie dodacie chociaż odrobiny czosnku (to dla tych którzy go nie lubią). Wykonać przed podaniem ok. 1 godz. wcześniej. Bardzo dobra po schłodzeniu w lodówce.

Czas przygotowania:


Nie przegotujcie ryżu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.