Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka selerowa

Tekst i foto edzka 11-02-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?10 złprosty30 min.?

Składniki:

słoik selera konserwowego, 2-3 (w zależności od wielkości) ugotowane jajka, pół puszki kukurydzy, 7 plasterków szynki konserwowej, 3 krążki ananasa z puszki, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier do smaku

Jak przyrządzić:

Selera odsączyć, wrzucić do miski jajka, szynkę i ananasa, pokroić w kostkę, dodać kukurydzę, majonez i przyprawy. Wymieszać i podawać.

Potrzebne przybory:

miska, nóż, deska, łyżka

Uwagi:

Sałatka smakuje najlepiej jeżeli poleży z godzinkę w lodówce.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.03.2005 aga

Sałatka pycha, polecam. Ja robię podobną - składniki układa się warstwami:

- seler z marchewką ( ze słoika),

- kukurydza,

- ananas,

- por (drobniutko pocięty),

Pokaż więcej

Sałatka pycha, polecam. Ja robię podobną - składniki układa się warstwami:

- seler z marchewką ( ze słoika),

- kukurydza,

- ananas,

- por (drobniutko pocięty),

- jajka,

- szynka,

- majonez.

Można też dodać warstwę żółtego sera (starkowanego).

Bez przypraw!!!

Smacznego:)

Zgłoś 04.03.2005 jolka1

a ja robię jeszcze inczej:

1 słoik selera

por (drobno pokrojony:

ananasy ( iloś w zależności jak kto lubi)

puszka kukurydzy

mały słoik majonezu

starty ... Pokaż więcej

a ja robię jeszcze inczej:

1 słoik selera

por (drobno pokrojony:

ananasy ( iloś w zależności jak kto lubi)

puszka kukurydzy

mały słoik majonezu

starty ser

najlepij jak trochę postoi w lodówce (na noc)

Zgłoś 19.03.2005 buba

bardzo dobra salatka.

Zgłoś 22.11.2005 Iwona

robię-jadam-lubę-polecam :-)

Zgłoś 04.02.2007 Adara

Ja również robię podobną , ale dodaję słoik selera konserwowego, 2-3 jaja ugotowane na twardo, puszkę kukurydzy, puszkę tuńczyka w oliwie w kawałkach, cebulkę dymkę.Można wykonać w wersji z majo... Pokaż więcej

Ja również robię podobną , ale dodaję słoik selera konserwowego, 2-3 jaja ugotowane na twardo, puszkę kukurydzy, puszkę tuńczyka w oliwie w kawałkach, cebulkę dymkę.Można wykonać w wersji z majonezem lub tylko z oliwą z tuńczyka.Całość należy posolić, popieprzyć ,następnie wstawić na 15-30 min do lodówki.Serwować z białym pieczywem( bagietka, ciabata)

Zgłoś 04.02.2007 Adara

Ja również robię podobną , ale dodaję słoik selera konserwowego, 2-3 jaja ugotowane na twardo, puszkę kukurydzy, puszkę tuńczyka w oliwie kawałkach, cebulka dymka.Można wykonać w wersji z majone... Pokaż więcej

Ja również robię podobną , ale dodaję słoik selera konserwowego, 2-3 jaja ugotowane na twardo, puszkę kukurydzy, puszkę tuńczyka w oliwie kawałkach, cebulka dymka.Można wykonać w wersji z majonezem lub tylko z oliwą z tuńczyka.Całość należy posolić, popieprzyć ,następnie wstawić na 15-30 min do lodówki.Serwować z białym pieczywem( bagietka, ciabata)

Zgłoś 28.04.2007 Iwi

Rewelacja!!!