Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka selerowo-anasowa

Tekst i foto lena 30-10-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?15 złprosty20 min.mało

Składniki:

- słoik selera startego / sałatka z selera,
- puszka kukurydzy,
- puszka ananasa,
- 3-4 jajka ugotowane na twardo,
- 2-3 łyżki majonezu,
- nać pietruszki.

Jak przyrządzić:

Seler odsączamy z zalewy i układamy na dnie miski najlepiej przezroczystej.
Ja wierzch selera kładziemy pokrojony w kostkę ananas.
Następnie kukurydzę odsączoną z zalewy.
Na końcu jajka pokrojone w drobną kostkę,
sam wierzch smarujemy cieniutką warstwą majonezu i posypujemy odrobiną pietruszki /zimą może być suszona/.
I już gotowe.

Uwagi:

Najlepiej smakuje lekko schłodzona.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 31.10.2003 ;)))))

Pysznosciowe pyszności... a do tego jeszcze starte jabłuszko !! :D

Zgłoś 01.11.2003 ANOWI

Dodaję czerwoną fasolę z puszki-jest bardziej sycąca.

Zgłoś 03.11.2003 marta

pychotka :P ja jeszcze dodaje zółty ser

Zgłoś 05.04.2004 kasiek23

naprawdę bardzo dobra, chociaż ja dodaję jeszcze kilka plastów wędliny (za radą mojej mamy), polecam

Zgłoś 05.04.2004 kasiek23

naprawdę bardzo dobra, chociaż ja dodaję jeszcze kilka plastów wędliny (za radą mojej mamy), polecam