Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka śledziowa Natalii

Tekst i foto Żabka 10-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni30 min.?

Składniki:

- 4-5 podwójnych płatów śledziowych marynowanych,
- po 1 dużej czerwonej, zielonej i żółtej świeżej papryce,
- 1 cebula,
- 1 słoik marchewki konserwowej pokrojonej w kostkę,
- szczypiorek,
- 3-4 łyżki majonezu.

Jak przyrządzić:

Śledzie obrać ze skóry i pokroić w niedużą kostkę. Cebulę drobno posiekać,marchewkę odsączyć. Papryki również pokroić w niedużą kostkę. Wszystko razem wymieszać, dać posiekany szczypior i majonez. Sałatki nie przyprawiać!Przykryć i odstawić do lodówki na 12h (ważne!).

Uwagi:

Pyszna orzeżwiająca sałatka o słodkawo-kwaśnym smaku. Jest efektowna w wyglądzie i napewno znajdzie wielu amatorów, a przy tym nie jest pracochłonna.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.