Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka śledziowa

Tekst i foto emila 13-07-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty--

Składniki:

śledzie świeże a’la matias, jajko kurze, cebula, jabłko, ogórki kiszone, przyprawy, śmietana.

Jak przyrządzić:

Porcję śledzia świeżego a’la matias nisko solonego moczymy w przegotowanej wodzie. Następnie osuszamy i kroimy w paski. Dodatki takie jak jabłko, cebulę myjemy i obieramy, potem kroimy w kostkę. Śledzie wraz ze wszystkimi dodatkami mieszamy w misce, doprawiamy pieprzem, następnie dodajemy śmietanę kwaśną 18% i mieszamy wszystkie składniki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.