Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka śledziowa

Tekst i foto Balbina 14-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty20 min.-

Składniki:

2 płaty śledziowe (solone), 1 seler (mały), 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 jabłko, 1 cebula, słoiczek majonezu, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Warzywa (seler, pietruszkę, marchewkę) zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach, jabłko na większych, cebulkę drobno pokroić, śledzia pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć, dodać majonezu, doprawić solą i pieprzem.

Uwagi:

Majonezu dodać lepiej mniej niż więcej, zawsze można dodać potem, z solą uważać, gdyż śledzie są już słone same w sobie.
Sałatka rewelka!!!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.