Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka śledziowa po hawajsku

Tekst i foto alicja1968 01-07-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty30 min.-

Składniki:

5 płatów śledziowych solonych, puszka ananasów, 1/2 puszki kukurydzy, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 cebula, 4-6 łyżek majonezu.

Jak przyrządzić:

Śledzie pokroić na paski, ananasy odsączyć i pokroić w cząstki, cebulę w drobną kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać majonez, ewentualnie szczyptę cukru i czosnek. Wstawić do lodówki na minimum 5 godzin do przegryzienia się smaków.

Potrzebne przybory:

nóż, deska, miska

Uwagi:

To połączenia często szokuje, ale tylko do pierwszego kęsa.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.07.2007 Prawdziwa Martana

Ja w tym połączeniu nie widzę nic szokujacego. Sama robię śledzie ze śliwkami, też niby słodko - słono - rybne a znikają ze stołu błyskawicznie. Pozdrawiam wszystkich smakoszy.