Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka sos tatarski

Tekst i foto Kasia z Proszowic 04-10-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

1 litrowy słoik ogórków konserwowych, 1 litrowy słoik pieczarek marynowanych, 1 puszka groszku konserwowego, 12 jajek, 1 majonez Kielecki - 700 ml, 2 śmietany 18% Krasnystaw, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Pieczarki i ogórki kroimy w średniej wielkości kostkę i odkładamy na durszlak, gdzie muszą się odsączyć z zalewy. Jajka kroimy też w kostkę i mieszamy z groszkiem konserwowym, do tego dokładamy odsączone pieczarki i ogórki, wszystko razem mieszamy. W osobnej miseczce mieszamy majonez z 2 śmietanami, solą i pieprzem. Powstałym sosem zalewamy składniki sałatki i dokładnie mieszamy.

Potrzebne przybory:

deska, nóż, łyżka, durszlak, miska

Jak podawać?

Najlepiej smakuje z kanapkami z wędliną.

Uwagi:

Nie znam osoby, której nie smakuje mój wspaniały sos tatarski. Bardzo polecam.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.10.2006 Marta

Dlaczego takie ogromne proporcje!!!???

Zgłoś 05.10.2006 asiaa

Pewnie to sałatka imprezowa. A może rodzina duża?

Ale można wziąć połowę lub 1/4 składników.

Zgłoś 04.01.2007 uuu

Lepsze są leśne grzyby marynowane

Zgłoś 24.12.2007 malyna

hmm dzis sie okarze czy ten przepis bedzie naprawde dobry... właśnie bede go robic na swieta.. pozdrownienia dla autora =)