Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka szopska

Tekst i foto Ewa 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
612 złprostyok. 20 min.niska

Składniki:

ser feta, papryka (żółta, zielona), pomidory, 1 cebula (może być czerwona), można dodać swieży ogórek, pieprz do smaku, oregano, oliwa z oliwek

Jak przyrządzić:

Warzywa pokroić w kostkę, dodać ser feta również pokrojony w kostkę, oliwę i przyprawy i razem wymieszać, wstawić do lodówki. Sałatka jest gotowa. Smacznego!

Uwagi:

Sałatkę można spożywać jako dodatek do potraw lub jako samodzielne danie z ciemnym pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.11.2006 robert

bardzo dobra i syta i serwuja nie tylko w Polsce.Jadlem w Pradze czeskiej i jest taka sama.pozdro

Zgłoś 10.01.2008 bodzio-rz

I co to się je?