Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka szparagowa

Tekst i foto ola 01-03-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-prosty15 min.-

Składniki:

1 puszka pieczarek krojonych, 1 słoik szparagów w zalewie, 1 puszka fasolki szparagowej, 1 puszka kukurydzy, pół puszki młodego groszku, 20 dkg polędwicy sopockiej lub delikatnej szynki, 3 jajka na twardo, 3 łyżki startego żółtego sera, sos, 5 łyżek majonezu, mały jogurt naturalny, ząbek czosnku, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Puszki odcedzić. Szparagi pokroić w 2cm kawałki, jajka i szynkę pokroić w kostkę, wrzucić wszystko do michy, dodać ser. Wymieszać majonez z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać sałatkę z sosem, doprawić, popieprzyć... i gotowe.
Sałatka pyszna i szybka. Polecam ze świeżą bagietką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.