Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka szparagowa

Tekst i foto zazula226 09-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
415 złprosty20 min.?

Składniki:

- 3 łyżki majonezu (dekoracyjnego)
- 1 słoik szparagów konserwowych
- 1 puszka zielonej fasolki szparagowej
- 20 dag szynki drobiowej
- 3 jajka na twardo
- 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- sok z cytryny

Jak przyrządzić:

Szparagi i fasolę osączyć z zalewy. Szparagi pokroić w 1 cm kawałki. Szynkę w paski, jajka w kostkę. Całość wymieszać z majonezem i doprawić sokiem z cytryny.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.05.2006 haniako

Właśnie ją szykuje, a po degustacji podzielę sie z Wami moją opinią.