Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka szpinakowa z kasztanami

Tekst i foto marron 14-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

6-8 gałązek świeżego szpinaku, 2 posiekane czerwone cebule, 3 plasterki pokrojonego boczku, 3-4 łyżki stołowe oliwy z oliwek, puszka kasztanów jadalnych obranych, ząbek czosnku, odrobina octu winnego, sól, świeżo zmielony pieprz.

Jak przyrządzić:

Opłukać liście szpinaku i odstawić na bok. Posiekać cebulę i kasztany. Rozgrzać patelnię, wlać oliwę z oliwek i smażyć boczek, kasztany, dodając czosnek. Piec tak długo, aż kasztany przybiorą złoty kolor. Dodać ocet winny i wymieszać. Wymieszać w misce szpinak, cebulę, kasztany i boczek, dodając pieprzu i soli do smaku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.