Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka szynkowo-paprykowa

Tekst i foto DAMAJANTE 19-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

1/2 kg szynki lub kiełbasy szynkowej, 1 duża czerwona paryka, 3/4 słoika ogórków konserwowych (słoik 0,9 l), 2 średnie cebule, 2 pomidory, oliwa z oliwek, sól, pieprz, maggi, vegeta do smaku.

Jak przyrządzić:


Szynkę, paprykę i ogórki pokroić w paseczki, cebulę w bardzo drobną kostkę, pomidory w średnią kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z 1-2łyżkami oliwy z oliwek, doprawić solą lub vegetą, pieprzem i maggi.

Potrzebne przybory:


deska do krojenia, nóż, łyżka, miska

Jak podawać?


sałatka najlepiej smakuje zaraz po zrobieniu, dlatego robić taką porcę, aby raczej nie została do dnia nastepnego.

Uwagi:

Sałatki podobnej również nie znalazłam w żadnej książce kucharskiej ani w gazetach kulinarnych, podobnie jak mojego przepisu na wigilijnego karpia w kwaśnicy.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.