Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka Tadeusza

Tekst i foto menia 22-01-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1 puszka groszku konserwowego, 1 puszka czerwonej fasoli, 4 ogórki kiszone, 1 cebula, 1 opakowanie sera feta.

Jak przyrządzić:

Groszek, fasolę i tuńczyka odcedzić na sitku. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę i wymieszać. Ser pokroić w dużą kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Nie trzeba solić, można dodać odrobinę pieprzu.

Potrzebne przybory:

miska, deska do krojenia, drewniana łyżka do wymieszania, salaterka do podania

Jak podawać?

Podawać jako przystawkę lub samodzielne danie z pieczywem.

Uwagi:

Ta sałatka ma swój charakter.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.01.2007

kazda sałatka mui miec swój charakter

Zgłoś 15.06.2007

Troszkę to za słone wyszło, dla amatorów fety pewnie będzie pyszne, ale dla mnie taki sobie