Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka tatarska

Tekst i foto Monika Baboryko 10-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4zależy od sezonu złprosty15 min.?

Składniki:

1. metka tatarska, bądź mielone mięso wolowe ( 20-30 dag)
2. kukurydza w puszce
3. papryka świeża
4. por
5. 2-3 pomidory
6. zioła prowansalskie, sól, pieprz
7. czosnek
8. jogurt naturalny

Jak przyrządzić:

Mięso uformować w kulki i zesmażyc na maśle lub oliwie, następnie podsmażyć kukurydzę, pokroić paprykę w kostkę /najlepiej 3 kolory/, pokroić pora i pomidory. Wszystko ze sobą zmieszać w misce, dodac ziół prowansalskich, sól i pieprz do smaku, wszyskoo polac biojogurtem z kilkoma ząbkami czosnku.

Jak podawać?

Najlepiej w przezroczystej misce, układając kolorowe warstwy i dopiero przed podaniem polewając tym jogurtem z czosnkiem.

Uwagi:

Proporcje zależą tak naprawdę od naszych kubków smakowych - czyli tradycyjnie CO KTO LUBI - dodaje więcej.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.04.2005 Andyk

Bardzo ciekawy i nietypowy przepis. Wypróbuję na pewno !

Zgłoś 15.04.2005 ....

czy tylko kukurydza ma być smażona czy wszystkie warzywa??dzięki za info :)

Zgłoś 15.04.2005 ....

czy tylko kukurydza ma być smażona czy wszystkie warzywa??dzięki za info :)