Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Sałatka tatarska ze śledziem

Tekst i foto Gastrosfera 13-09-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
8-prosty20 min.-

Składniki:

4 płaty śledziowe (matjas), 4 ogórki konserwowe, 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych, 1 mały słoiczek papryki konserwowej, 1 średnia czerwona cebula, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki majonezu, 1 łyżki śmietany kwaśnej, pieprz do smaku, ½ pęczka kopru.

Jak przyrządzić:

Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Odsączyć i pokroić w cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pozostałe składniki pokroić w grubą kostkę. Dodać majonez, śmietanę i pokrojony koper. Doprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.