Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

salatka z kalafiora

Tekst i foto turkusowa 26-06-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty20 min.średnia

Składniki:

- 1 kalafior,
- przyprawa do zup (w plynie),
- majonez.

Jak przyrządzić:

Surowy kalafior myjemy i kroimy bardzo drobno (mozna podzielić na małe różyczki, ale im drobniej go pokroimy, tym sałatka będzie smaczniejsza). Wrzucamy do miski, zalewamy przyprawa w płynie (według uznania, powinien byc od niej brązowy, ale jest dość słona więc uwaga!), odstawiamy na chwilę "do przegryzienia". Potem dodajemy majonez, mieszamy - gotowe!

Uwagi:

Naprawde pychota, polecam na przyklad do mies z grila.
Wazne, by kalafior był drobno posiekany.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.07.2003 ana

jadłam podobną .. surowy kalafior starty na tarce, kukurydza z puszki, 2 łyżki majonezu i rozgnieciony ząbek czosnku.. mozna troszeczkę posolić...... pyszota

Zgłoś 11.09.2003 turkusowa

podejrzewam, Buli, ze ten rodzaj salatki tez moze byc pyszny... tylko ze ja osobiscie nie przepadam za gotowanymi burakami. Kwestia smaku.