Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Salatka z szynką i ananasem

Tekst i foto noname 08-03-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty20 min.-

Składniki:

seler tarty z zalewy (odcedzony), 4 jajka ugotowane na twardo, posolić, 1 puszka kukurydzy, ananas z puszki pokrojony w kostkę, 15-20 dkg. szynki gotowanej, pokrojone w paski, słoik majonezu, pokruszone orzechy włoskie.

Jak przyrządzić:

Wykonanie dziecinnie proste, układamy warstwowo składniki w takiej kolejności jak powyżej.
Wierzch smarujemy majonezem (polecam Winiary)i następnie posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi, tak aby równo pokrywały cały wierzch.
Sałatka palce lizać!

Jak podawać?

Najlepiej serwować sałatkę w przezroczystym naczyniu, gdyż jest to sałatka warstwowa i w takiej formie najlepiej się prezentuje:)

Uwagi:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.