Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sałatka z żółtymi pomidorami, grzankami i kiełkami

Tekst i foto Magdalena Pomorska 03.09.2013

Wegetariańska lekka przekąska. Zdrowa i kolorowa sałatka to świetna propozycja na lekki posiłek pomiędzy głównymi daniami. Jest to również znakomita alternatywa dla kalorycznych krakersów czy batonów. Sałatkę tę możesz przygotować poprzedniego dnia i zabrać ze sobą w pojemniku próżniowym do pracy.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
115 złprosty15 min.niska

Składniki:

2 żółte pomidory, 40g grzanek, 50g kiełków soczewicy, 50g kiełków fasoli mung, sałata karbowana czerwona i zielona, szalotka, 1 łyżeczka octu balsamicznego (wg uznania), 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin.

Jak przyrządzić?

Umyj warzywa. Sałatę porwij na mniejsze kawałki (ilość według uznania), pomidory i szalotkę pokrój w kostkę. Nałóż wszystkie składniki na głęboki talerz lub pojemnik do przechowywania. Dodaj grzanki i kiełki. Wymieszaj ocet i oliwę w proporcji 1:1 i polej gotową mieszanką sałatkę.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.