Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Schab po cygańsku

Tekst i foto marwo 20-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
10? złprosty150 min.?

Składniki:


10 szt. kotletów ze schabu,
3/4 kg marchwi,
1/2 kg cebuli,
30 dag sera żółtego,
1 słoik majonezu,
sól,
pieprz,
vegeta.

Jak przyrządzić:


Schab lekko rozbić (mniej niż na tradycyjne kotlety schabowe), przyprawic solą, pieprzem, vegetą. Marchew pokroić w plasterki, cebulę w półplasterki. Na dnie brytfanny (nie trzeba smarować tłuszczem) ułożyć grubą warstwę marchwi, następnie cebuli i na końcu schab. Potem ułożyć drugą, cieńszą warstwę marchwi i cebuli; posypać startym serem. Wierzch posmarować majonezem. Piec 2 godz. przykryte folią aluminiową, potem jeszcze 1/2 godz. bez folii.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Bez dodatków

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.08.2005 Anna

Dlaczego tak długo piec??

Zgłoś 29.08.2005 Anna

Czy ten majonez to na końcu??

Zgłoś 06.09.2005 marwo

Przepis zaczerpnięty od teściowej, więc nie eksperymentowałam z czasem pieczenia (niektórzy pieką 1/2 -1 godz. krócej), ja trzymam się jej zaleceń. A majonez - na sam koniec.

Zgłoś 10.09.2005 Iwon

zadlugo trzeba czekac

Zgłoś 14.09.2005 marwo

Spróbuj, według mnie warto:-)

Zgłoś 03.01.2006 wosiu

Po pierwsze to naucz sie poslugiwac jezykiem w sieci!

Nie krzycz i nie pisz z duzych liter!

Po drugie jak Ci sie nie podoba schab po cygansku to zrob sobie po wegiersku nikomu nie... Pokaż więcej

Po pierwsze to naucz sie poslugiwac jezykiem w sieci!

Nie krzycz i nie pisz z duzych liter!

Po drugie jak Ci sie nie podoba schab po cygansku to zrob sobie po wegiersku nikomu nie robisz laski ze sprobujesz przepisu jakby on sie nie nazywal.

Po trzecie jak nie lubisz np. murzynkow to tez ich nie jedz bo nie pochodza z afryki znawco swiatowej kuchni!

Lepiej zaproponuj jakis przepis z kuchni czysto romskiej a nie sie wywnetrzasz...

Do nie zobaczenia

Zgłoś 05.01.2006 Lula04

Rewelacyjnie pyszne danie - napewno będę często powracać do przygotowywania go - Dziekuję bardzo. Polecam

Zgłoś 12.04.2006 pogromca zbyt głupich dzieci

O! Bachory się do witryny onetu dorwały ??

Po języku jakim się posługujesz widać dziecinko, że mamusia ci gotuje, więc idź proszę zjedz pomidoróweczkę, obejrzyj bajkę, zrób siusiu, zmów p... Pokaż więcej

O! Bachory się do witryny onetu dorwały ??

Po języku jakim się posługujesz widać dziecinko, że mamusia ci gotuje, więc idź proszę zjedz pomidoróweczkę, obejrzyj bajkę, zrób siusiu, zmów paciorek i spać.....

dobranoc

P.S. Nie dobrze to mi się robi jak czytam dwa powyższe wpisy

Zgłoś 13.04.2006 Munio

A propo wypowiedzi Madzi,to jesteś głupia jak but!!!! Dziewczyno trochę kultury.Lepiej idż w pyry!!!!!Do nie zobaczenia!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 25.07.2006 Ziemniak

Madzia jest pusta jak bęben

Zgłoś 06.10.2008 Iza

Warto czekać, aż sie upiecze!! Mięso jest mięciutkie i bardzo smaczne, zwłaszcza po dodaniu różnorodnych przypraw. Gorąco polecam :)

Zgłoś 10.12.2007 Malgosia

A jak przyrzadzilam takiego schaba i calej mojej rodzinie smakowalo i mnie tez, a moj maz orzekl ze to jeden z lepszych sposobow na schaba :-)

Zgłoś 19.04.2008 ag2605

naprawdę super sprawa:)pychota:)spróbowałam raz...z pewną nieśmiałościa...teraz rodzinka składa zamowienia na ten schabik....stał się on "moją specjalnością:) dzięki za pomysł...

... Pokaż więcej

naprawdę super sprawa:)pychota:)spróbowałam raz...z pewną nieśmiałościa...teraz rodzinka składa zamowienia na ten schabik....stał się on "moją specjalnością:) dzięki za pomysł...

Zgłoś 13.06.2008 maciej

Po pirerwsze to schab po cygańsku to coś ala pizza tyle że ciasto zastępuje schab a podaje się go z kopytkami lub innymi przystawkami

Zgłoś 13.06.2008 maciej

Po pirerwsze to schab po cygańsku to coś ala pizza tyle że ciasto zastępuje schab a podaje się go z kopytkami lub innymi przystawkami

Zgłoś 27.11.2009 Magda

Dziekuje!! Zrobilam juz pare razy i jeszcze nigdy mnie nie zawiodl. Nawet moj Tesciu zmiekł, gdy sprobowal.