Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

"Schabowy" z selera

Tekst i foto Adriana 17-06-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5 złprosty30 min.?

Składniki:

- 1 seler średniej wielkości,
- 1-2 kostka rosołowa,
- jajko,
- bułka tarta,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić:

1. Selera kroimy w krąki o grubości 0,5cm
2. W garnuszku zagotowujemy wodę na kostki rosołowe, gdy sie rozpuszczą wrzucamy krążki selera i gotujemy ok. 5 minut by lekko zmiękły. po podgotowaniu selera należy wystudzić.
3. Dalej postępujemy jak przy robieniu zwykłych schabowych czyli: maczamy w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem na małym ogniu.

Uwagi:

Jeśli jesteś prawdziwym smakoszem selera to napewno ci będzie smakować. Bo mi bardzo smakuje.
ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.06.2004 Julia

Sprobowalam, choc nie jestem wielbicielka gotowanego selera. Smakuje wysmienicie.

Zgłoś 21.06.2004 Pinokio i Calineczka

Doskonała przekąską! Zjedliśmy z "ketchupem do pizzy" Kotlina, a drugi raz ze śmietaną !

Zgłoś 21.08.2004 wioletta

chętnie to zrobię mojemu mężowi, uwielbia seler

Zgłoś 16.09.2004 adamsky

a to feler westchnął seler

Zgłoś 05.10.2004 Gośka

Właśnie zajadam schabowe z selera- rewelacja! Będą mieć stałe miejsce w moim jadłospisie. Dzięki.

Pozdrawiam Adriana, wykombinuj jeszcze coś równie ciekawego i prostego.

Zgłoś 08.10.2004 koala

moi znajomi jednego kotleta robia z dwoch plasterkow selera przelozonych serem-wtedy idealny jest do tego keczap

Zgłoś 27.01.2005 Kasiunia

Ja plastry selera przekładam serem i szynką jest pyszne i smażę w dość głębokim tłuszczu - jest pyszne! Pozdrawiam wszystkich Oliwkowiczów!!!

Zgłoś 23.02.2005 Ewcia

A czy wiecie, że seler jest afrodyzjakiem?

Kotleciki pyszne, polecam. Jadł ochoczo nawet mój 2 letni synek. Pozdrawiam.

Zgłoś 21.03.2005 kruk

znakomite

Zgłoś 07.04.2005 Hipcio

A co to są "krąki" ?

Zgłoś 23.06.2005 dziunia

A POPRóBUJ TAKIEGO SELERA , KTóREGO OBIERAMY ZE SKóRKI KROIMY W PLASTRY O GRUBOśCI NAWYżEJ 1,5 CM , WRZUCAMY PLASTRY NA GORąCY OLEJ (OLIWę) , smażymy do miękości z każdej strony i zajadamy grrrr... Pokaż więcej

A POPRóBUJ TAKIEGO SELERA , KTóREGO OBIERAMY ZE SKóRKI KROIMY W PLASTRY O GRUBOśCI NAWYżEJ 1,5 CM , WRZUCAMY PLASTRY NA GORąCY OLEJ (OLIWę) , smażymy do miękości z każdej strony i zajadamy grrrrący...

Pychotka z Diety Kalifornijskiej (albo innej??)....

Zgłoś 29.07.2005 Robert

Hipcio "krąki" to są krążki bez "ż"

Zgłoś 13.09.2005 mnie nie ma

GORZKA ZEMSTA Pn-Pt 15:45 TVN .............................................................................................................YO!!!

Zgłoś 18.12.2005 mak222

Proponuję drobną modyfikację. Dwa krążki podgotowanego selera z plastrem żóltego sera w środku. Dalej jak w przepisie, panierka itd... Rewelacja. O efektach afrodyzjakowych już nie wspomnę...<... Pokaż więcej

Proponuję drobną modyfikację. Dwa krążki podgotowanego selera z plastrem żóltego sera w środku. Dalej jak w przepisie, panierka itd... Rewelacja. O efektach afrodyzjakowych już nie wspomnę...

Zgłoś 12.05.2006 moi

Kotleciki pyszne. Ja jednak do jaka, podczas panierowania dodałam jeszcze sporo ziół i paprykę sproszkowaną. POLECAM.

Zgłoś 18.05.2006 Karolusss

Dzieki ci Jastrzab za pyyyyyycha kotleta dzis o poranku i linka do tej stronki.... jutro na podwieczorek seler! ;]

Autor przepisu ma u mnie mistrza.

Zgłoś 23.06.2006 Hej

Pycha!

Zgłoś 06.09.2006 smukła

SUPER !

Zgłoś 10.12.2006 Chris

Nazwalbym to 'daniem wegierskim'. Tam przygotowuje sie takie dania z pieczarek, sera, baklazana...

Proste a niezwykle smaczne.

Zgłoś 07.02.2007 :-)

Dajcie jeszcze przepis na herbate z cytryna, jakby ktos nie umial. "Schabowy z kalosza" jest trudniej zrobic...

Zgłoś 06.02.2007 ANIA

Dodajcie w srodek plaster szynki i plaster zółtego sera i przykryjcie to krążkiem selera pycha

Zgłoś 16.04.2007 OlKa

mmmm... to jest pyszne :) nie przepadam za selerem ale te kotlety z selera będe robiła częściej

Zgłoś 26.11.2007 Ewa Kotek

Bardzo smaczne na zimno , skropione sosem vinegret

Zgłoś 12.02.2008

fajnie ze w koncy znalazlam ten seler bo mialam takie zadanie na przyre hehehe

Zgłoś 28.02.2013 goÅÄ

3ugXzP <a href="http://ysszwiljzrkb.com/">ysszwiljzrkb</a>, [url=http://qahnzfbtgxxn.com/]qahnzfbtgxxn[/url], [link=http://tostxrduivju.com/]tostxrduivju[/link], http://lc... Pokaż więcej

3ugXzP <a href="http://ysszwiljzrkb.com/">ysszwiljzrkb</a>, [url=http://qahnzfbtgxxn.com/]qahnzfbtgxxn[/url], [link=http://tostxrduivju.com/]tostxrduivju[/link], http://lcwhgfqcoqor.com/