Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ser żółty zapiekany

Tekst i foto hopka 04-11-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?13 złprosty25 min.?

Składniki:

- ser żółty w ilości dowolnej (tylko uważajcie na to, żeby był w miarę twardy, np.gouda),
- jajko,
- sól,
- pieprz,
- bułka tarta,
- przyprawy wszelakie w ilościach dowolnych,
- olej.

Jak przyrządzić:

Ser pokroić na grube dość plasterki, panierować jak kotlety w jajku i bułce, można je nadziewać rozmaitymi warzywkami. Smażyć w głębokim tłuszczu. Panierkę można wzbogacić przyprawami. Podawać z sosami jogurtowymi, świeżymi chrupiącymi warzywami (ewentualnie ze świeżym pieczywkiem).
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.04.2003 Bronia

Uwielbiam ten zapiekany serek, jem go zamiast kotlecików do drugiego dania. Pychotka. Ja panieruję w bułce i jajku dwa razy, wtedy tak szybko nie rozpływa się na patelni! Polecam:)))))

Zgłoś 26.02.2003 KrysiaMisia

A ser w tym daniu pyszny jest też wędzony, taka rolada....

Zgłoś 03.02.2003 naskret

czyli praska bulka z syrem na waclawskich namesti :D

mniam mniam mniam

Zgłoś 30.01.2003 cosmic

PYchota, ale wolę smazyć na patelni (mniejsza ilość tłuszczu) do tego ser jednak musi być jak najbardziej miękki. Pomiędzy dwa plastry sera wkładam plaster szynki i dopiero panieruję. Słowacy uż... Pokaż więcej

PYchota, ale wolę smazyć na patelni (mniejsza ilość tłuszczu) do tego ser jednak musi być jak najbardziej miękki. Pomiędzy dwa plastry sera wkładam plaster szynki i dopiero panieruję. Słowacy używają sera Tehla. Smacznego

Zgłoś 17.11.2002 iwona

REWELACJA! JADŁAM TO JUZ W CZECHACH, ALE TERAZ ZROBIŁAM SAMA I BARDZO SMAKOWAŁO MOJEJ CAŁEJ RODZINIE.POLECAM.

Zgłoś 14.11.2002 Eustah

To danie rzeczywiscie jest bardzo dobre. pierwszy raz je jadlem w czechach i musze powiedziec ze tam smakowalo mi najabrdziej. Takie kotleciki serowe mozna nabic również ( o ile ktos nie jest ja... Pokaż więcej

To danie rzeczywiscie jest bardzo dobre. pierwszy raz je jadlem w czechach i musze powiedziec ze tam smakowalo mi najabrdziej. Takie kotleciki serowe mozna nabic również ( o ile ktos nie jest jaroszem) szynką, również jest dobrae. a teraz jeszcze jedno - przepis na tatarską omacke (sos tatarski) z którym to sie je: pokroić jednego (mozna nawet dwa) ogorka konserwowego, dwa zabki czosnku obrac i wcisnąc do miseczki, wrzucic do tej samej miseczki pokrojonego ogórka, dodac łyżke (mozna mniej ak kto lubi) majonezu wszystko wymieszac i wstawic na 15 minut do lodówki. smacznego

Zgłoś 08.11.2002 ala

faktycznie prawdziwa pychotka, robię tak jak tu w przepisie lub zamiast bułki tartej używam mąki i robię w cieście. Jajko dokładnie rozbijam i dodaję 1-2 łyżki mąki, tak aby ciasto było gęste, a... Pokaż więcej

faktycznie prawdziwa pychotka, robię tak jak tu w przepisie lub zamiast bułki tartej używam mąki i robię w cieście. Jajko dokładnie rozbijam i dodaję 1-2 łyżki mąki, tak aby ciasto było gęste, ale lejące się.

Zgłoś 06.11.2002 tuli

mmmmmmm... pychotka.. ale najlepiej z frytkami i sosem tatarskim.. polecam wizyte w slowackich barach...

Zgłoś 24.10.2003 hera

kotleciki pycha panierujac do tartej bulki dodaje otreby lub sezam, wtedy nabieraja ciekawego orientalnego smaku:), super tez smakuje socypek panierowany

Zgłoś 29.10.2003 nadja

Najlepiej nadale sie do tego ser SALAMI. Polecam.

Zgłoś 30.10.2003 pysia

hmmm.... faktycznie pyszne, nawet az za bardzo bo kilka lat temu pewnego dnia tak sie tym przejadlam, ze od tamtej pory nie moge na to patrzec :o)))

Zgłoś 01.06.2005 Olik

hehehe... szynka pomiedzy ser ??? Bez komentarza... :-(

Zgłoś 30.07.2005 zaba

ja polecam jesc te danie z żurawinami,poprostu pychota

Zgłoś 30.07.2005 zaba

ja polecam jesc te danie z żurawinami,poprostu pychota

Zgłoś 28.09.2005 nika

Polecam zapiekany cammembert w panierce z mąki, jajka i bułki tartej.

Zgłoś 28.09.2005 nika

Podawany z żurawinami smakuje wysmienicie.

Zgłoś 18.07.2011 antywitamina

JA robilam normalnie jak schabowe, bez ubitego bialka na koncu, obtaczalam jeden raz i zauwazylam ze te grubsze plastry gorzyej wychodzily a te co mialy ok 4 mm grubosci lepiej, jednak trzeba je... Pokaż więcej

JA robilam normalnie jak schabowe, bez ubitego bialka na koncu, obtaczalam jeden raz i zauwazylam ze te grubsze plastry gorzyej wychodzily a te co mialy ok 4 mm grubosci lepiej, jednak trzeba je bylo pilnowac by moc jeszcze przewrocic i by ser za bardzo sie nei roztopil ( uzywalam do przewracania i zdejmowania 2 drewnianych lopatek)

Zgłoś 30.03.2006 klaudia

a mi nie wyszlo a weeee:(

Zgłoś 08.04.2006 maluczka

Świetny.Ja też najpierw jadłam w Czechach,a teraz robię sama,polecam wszystkim-błyskawiczne i bardzo smaczne:)

Zgłoś 24.04.2006 ewa

ja też jadłam w Czechach, i mam zamiar sobie go zrobić w domu. Zstanawiam się jednak, jaki ser bedzie do tego najlepszy. Jako dodatek do pysznego serka proponuje klasykę, frytki i jaką dobrą sur... Pokaż więcej

ja też jadłam w Czechach, i mam zamiar sobie go zrobić w domu. Zstanawiam się jednak, jaki ser bedzie do tego najlepszy. Jako dodatek do pysznego serka proponuje klasykę, frytki i jaką dobrą surówkę. smacznego

Zgłoś 10.08.2006 Kama

Ja teżz jadłem w Czechach!!!!!!! Mam nadzieje żze będzie równie dobry........

Zgłoś 11.10.2007 Lucy

zeby serek nie wypywal to jak juz go sie opanieruje w jajku i tartej to poznje w bialku ubitym i na olej, wtedy nie rozplynie sie jest sekret tego kotleta:D

Zgłoś 18.01.2007 Zgredek

Pyszne mmmmm :) najlepiej jesc z surówkami

Zgłoś 18.07.2011 antywitamina

JA robilam normalnie jak schabowe, bez ubitego bialka na koncu, obtaczalam jeden raz i zauwazylam ze te grubsze plastry gorzyej wychodzily a te co mialy ok 4 mm grubosci lepiej, jednak trzeba je... Pokaż więcej

JA robilam normalnie jak schabowe, bez ubitego bialka na koncu, obtaczalam jeden raz i zauwazylam ze te grubsze plastry gorzyej wychodzily a te co mialy ok 4 mm grubosci lepiej, jednak trzeba je bylo pilnowac by moc jeszcze przewrocic i by ser za bardzo sie nei roztopil ( uzywalam do przewracania i zdejmowania 2 drewnianych lopatek)

Zgłoś 18.07.2011 antywitamina

JA robilam normalnie jak schabowe, bez ubitego bialka na koncu, obtaczalam jeden raz i zauwazylam ze te grubsze plastry gorzyej wychodzily a te co mialy ok 4 mm grubosci lepiej, jednak trzeba je... Pokaż więcej

JA robilam normalnie jak schabowe, bez ubitego bialka na koncu, obtaczalam jeden raz i zauwazylam ze te grubsze plastry gorzyej wychodzily a te co mialy ok 4 mm grubosci lepiej, jednak trzeba je bylo pilnowac by moc jeszcze przewrocic i by ser za bardzo sie nei roztopil ( uzywalam do przewracania i zdejmowania 2 drewnianych lopatek)

Zgłoś 30.10.2009

oj tomek nie przesadzaj nam idzie w boczki a wam w brzuszki i taki urok :)

Zgłoś 24.09.2009 natali

Czy wszyscy, którym udały się te kotleciki, stosują metodę opisaną przez Lucy, z ubitym bialkiem? Jak zapobiec topieniu się sera na patelni? Mnie ser się nie udał, panierowałam grube plastry ser... Pokaż więcej

Czy wszyscy, którym udały się te kotleciki, stosują metodę opisaną przez Lucy, z ubitym bialkiem? Jak zapobiec topieniu się sera na patelni? Mnie ser się nie udał, panierowałam grube plastry sera Gouda w jajku i bułce tartej, jednak na patelni ser topił się, a panierka odpadała :( Czy problem tkwi w temperaturze, rodzaju sera, czy w czymś jeszcze innym? Jakiego sera Wy używacie?

Zgłoś 18.07.2011 antywitamina

niechcacy trafilam na ten przepis, wiec zrobilam :) pomysl fajny, tylko ze to strasznie tluste i uff mialam warzywa bo bez nich nie dalo by sie tego zjesc. Jest smaczne. Ktos w komentarzach napi... Pokaż więcej

niechcacy trafilam na ten przepis, wiec zrobilam :) pomysl fajny, tylko ze to strasznie tluste i uff mialam warzywa bo bez nich nie dalo by sie tego zjesc. Jest smaczne. Ktos w komentarzach napisal ser i szynka - bez komentarza... no widocznie lubi samo tluste . Podsumowaujac jedzonko smaczne , jednak konieczne do niego sa warzywka i to w sporej ilsoci . Dzieki za przepis :)

Zgłoś 22.07.2009 Tomur^

A nie pomyślałyscie dziewczęta ile może zawierac kalori taki smakołyk??? Póznniej wam idzie w boczki i placzecie :]

D:

Zgłoś 18.07.2011 antywitamina

niechcacy trafilam na ten przepis, wiec zrobilam :) pomysl fajny, tylko ze to strasznie tluste i uff mialam warzywa bo bez nich nie dalo by sie tego zjesc. Jest smaczne. Ktos w komentarzach napi... Pokaż więcej

niechcacy trafilam na ten przepis, wiec zrobilam :) pomysl fajny, tylko ze to strasznie tluste i uff mialam warzywa bo bez nich nie dalo by sie tego zjesc. Jest smaczne. Ktos w komentarzach napisal ser i szynka - bez komentarza... no widocznie lubi samo tluste . Podsumowaujac jedzonko smaczne , jednak konieczne do niego sa warzywka i to w sporej ilsoci . Dzieki za przepis :)

Zgłoś 18.07.2011 antywitamina

JA robilam normalnie jak schabowe, bez ubitego bialka na koncu, obtaczalam jeden raz i zauwazylam ze te grubsze plastry gorzyej wychodzily a te co mialy ok 4 mm grubosci lepiej, jednak trzeba je... Pokaż więcej

JA robilam normalnie jak schabowe, bez ubitego bialka na koncu, obtaczalam jeden raz i zauwazylam ze te grubsze plastry gorzyej wychodzily a te co mialy ok 4 mm grubosci lepiej, jednak trzeba je bylo pilnowac by moc jeszcze przewrocic i by ser za bardzo sie nei roztopil ( uzywalam do przewracania i zdejmowania 2 drewnianych lopatek)

Zgłoś 18.05.2014 jznfznz

SCYKrs <a href="http://dbyisqmudykj.com/">dbyisqmudykj</a>, [url=http://uickxeurnhwx.com/]uickxeurnhwx[/url], [link=http://rpbkhfylhvzj.com/]rpbkhfylhvzj[/link], http://kk... Pokaż więcej

SCYKrs <a href="http://dbyisqmudykj.com/">dbyisqmudykj</a>, [url=http://uickxeurnhwx.com/]uickxeurnhwx[/url], [link=http://rpbkhfylhvzj.com/]rpbkhfylhvzj[/link], http://kkfiulxunrtn.com/