Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Śledź z avocado

Tekst i foto iwa 11-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
210 złprosty? min.duża

Składniki:

2 płaty śledzia a la łosoś, 1 avocado - dojrzałe,
sos vinegret, pieprz

Jak przyrządzić:

Avocado przeciąć na pół i obrać. Pokroić w plasterki (ok. 1-2mm). Śledzia pokroić w cienkie krótkie paseczki. Na talerzu ułożyć w formie kwiatu avocado, posypać kawałkami śledzia. Całość polać sosem vinegret i posypać pieprzem.

Potrzebne przybory:

nóż, deska do krojenia, talerz.

Uwagi:

podawać od razu - obrane avocado szybko ciemnieje.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.12.2005 tHoooOOOmeK

Nigdy więcej w życiu nie tknę śledzia ala łosoś, wyglądął przesmakowicie, ale już sam zapach mi się nie podobał. Mam nadzieje, że mi się trafił zepsuty, bo jak to tak smakuje - to porażka śledzi... Pokaż więcej

Nigdy więcej w życiu nie tknę śledzia ala łosoś, wyglądął przesmakowicie, ale już sam zapach mi się nie podobał. Mam nadzieje, że mi się trafił zepsuty, bo jak to tak smakuje - to porażka śledziowa.