Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos chili

Tekst i foto ashka 27-11-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.mało

Składniki:

1 cebula, 2 czerwone papryki, 1 chili, 1-2 zabki czosnku, sol, pieprz.

Jak przyrządzić:

Skladniki gotowac gdzies okolo pol godziny,wyjac i wszystko zmiksowac do gladkiej masy, dodac sol, pieprz i gotowe!

Jak podawać?

Wysmienite ze spaghetti z duzymi krewetami.

Uwagi:

Sprobujcie sosu ,jesli jest"nudnawy" to dodajcie troche cukru(ja tak robie),ale to zalezy od gustu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.03.2006 Harry

djabelsko ostre mój język!!!!!

Zgłoś 19.10.2006 .

I o to chodziło!

Zgłoś 13.11.2008 ticza

aaa rozne te sosy jakis orginal trza

Zgłoś 13.05.2008 grzesiek

a czy można taki sos zapasteryzować w jakiś małych pojemniczkach (np. po olejkach do ciasta) i odstawić do lodówki na zimę żeby mieć zapas np do zup czy sosów na długi czas???

Zgłoś 18.09.2008 WLK_Bizon (bytom)

Jeśli chcesz sobie zrobić zapasy na zimę bo np: jesteś uzależniony od ostrych przypraw jak ja, to wystarczy że:

- gorący (zaraz po zdjęciu z gazu) sos szybko wlejesz do słoiczka; zakręcis... Pokaż więcej

Jeśli chcesz sobie zrobić zapasy na zimę bo np: jesteś uzależniony od ostrych przypraw jak ja, to wystarczy że:

- gorący (zaraz po zdjęciu z gazu) sos szybko wlejesz do słoiczka; zakręcisz równie szybko słoiczek i postawisz do góry nogami na godzinę,

lub

- wlej gotowy sos do słoiczka (w tym przypadku nie musi być gorący), a słoik gotuj przez 15-20 minut w wodzie.

Oto 2 proste metody konserwowania bez użycia konserwantów 100% zdrowia :)

Smacznego!