Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos chrzanowy

Tekst i foto Renia 01-04-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? zł-15 min.?

Składniki:

1 mały słoiczek chrzanu, 3 jajka ugotowane na twardo, 1 kubek śmietany 18 %.

Jak przyrządzić:

Chrzan wycisnąć na gęstym sitku, przełożyć do miski. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka przecisnąć przez gęste sitko do miski z chrzanem. Białka pokroić drobniutko i wrzucić do miski. Dodać śmietanę i wymieszać.

Uwagi:

Sos nadaje się do wędlin i mięs na zimno.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.10.2005 kinder

może być bardzo dobre . Życzę powodzenia .

Zgłoś 11.10.2005 kinder

może być bardzo dobre . Życzę powodzenia .