Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos cytrynowo-czosnkowy

Tekst i foto Ilce 27-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?3 złprosty5 min.średnio dużo

Składniki:

- sok z cytryny,
- oliwa z oliwek,
- miód płynny,
- czosnek,
- cukier puder,
- sól, pieprz, ew. musztarda.

Jak przyrządzić:

Sok ze świezej cytryny i oliwa pół na pół
połączyć z miodem, wyciśniętym czosnkiem oraz resztą składników. Wszystkie składniki wkładam do słoika,zakręcam i mieszam. Sos można przechowywać kilka dni w lodówce.

Potrzebne przybory:

Praska do czosnku.

Jak podawać?

Znakomity do sałat: lodowej, zielonej.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.