Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos czosnkowo-koperkowy

Tekst i foto ewcia 14-11-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
23-5 złprosty10 min.mało

Składniki:

- 2 ząbki czosnku,
- pół sporego pęczka koperku,
- 1,5 kubeczka jogurtu naturalnego po 150g,
- łyżka majonezu,
- sól.

Jak przyrządzić:

Czosnek przeciskamy przez praskę, siekamy drobno koperek - wkladamy do wysokiego kubeczka i przez chwile ucieramy, żeby wycisnac sos z koperku. Dodajemy jogurt, majonez, solimy do smaku.

Uwagi:

Sos ten podajemy jako dip do ziemniakow; ja polewam nim gotowanego na parze łososia, bowiem wspaniale sie komponuje. Polecam i czekam na opinie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.12.2004 kata

pychota, ja na tej samej bazie (jogurt i majonez) robie dipy o roznym smaku i kolorze, np z pieprzem ziolowym, z lyzka ketchupu i ostra papryka w proszku itd. mniam

Zgłoś 02.12.2004 JERRY

byłby super do placków ziemniaczanych

Zgłoś 13.12.2004 szefo

Ewcia sosik super, jestem szefem kuchni w jednej z Warszawskich restauracji, naprawde jeśli sama wymyśliłas ten sosik to będą z cibie ludzie!

Zgłoś 31.03.2005 trafa

WYBORNY!

gratuluje pomyslu, przepis swietny!

Zgłoś 13.05.2005 maciu

szefo nie ściemniaj ze nie znales wczesniej ;)

pytanko: jak zagescic dip gdy jogurt jest zbyt rzadki?

Zgłoś 19.11.2005 Bartosz

sos super,robiłem dzisiaj trzy ale ten zdecydowanie najlepszy!!!

Zgłoś 06.12.2005 ewita

brzmi smakowicie, wykorzystam ten przepis w najbliższy weekend na przyjeciu. Właśnie szukałam ciekawego sosu do ryb, dzięki!

Zgłoś 19.12.2005 Gośka

Sos jest świetny,używam go głównie do matjasków.Moi goście zajadają się nimi.Polecam....

Zgłoś 14.08.2006 Dżaga

Pychota ja tym sosikiem polałam sałate pekinska pycha polecam takie proste a takie dobre!!!!!!!!! MNIAM MNIAM MNIAM!!! =)

Zgłoś 19.01.2007 Yoshita

sosik pychota wlasnie wcinam obiad i sie rozkoszuje mniammmmm mniammm:))))

Zgłoś 28.01.2013 gość

sos ok :)) ja jednak dodaje duzo wiecej czosnku i majonezu:)) pozdrawiam Adam

Zgłoś 28.01.2013 Remii

sos ok :)) ja jednak dodaje duzo wiecej czosnku i majonezu:)) pozdrawiam Adam

Zgłoś 30.04.2017 smakosz

nic nowego. przepis jakich tysiące.