Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos czosnkowo-orzechowy

Tekst i foto beba 12-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.?

Składniki:

2 kawalki bulki,
0,5 szkl wody,
60 g orzechow wloskich,
2 zabki czosnku, grubo posiekanego,
30 ml bialego octu winnego,
20 ml oliwy z oliwek,
sol i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

W niewielkim naczyniu namoczyc bulke przez 5 min., a nastepmie odcisnac orzechy dokladnie posiekac lub zmiksowac, dodac bulke, czosnek i ocet - zmiksowac. Powoli dodawc oliwe z oliwek, sol i pieprz, caly czas miksowac.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Podawac z kurczakiem, ryba lub warzywami. Smacznego.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.