Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos czosnkowy

Tekst i foto ailton77 22-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?6 złprosty? min.?

Składniki:

kefir Krasnystaw duży, majonez Winiary, papryka mielona ostra, czosnek granulowany lub ząbki drobno starte

Jak przyrządzić:

Kefir wlać do pojemnika, dodać majonez ok. 4-5 łyżek stołowych w zależności do smaku i gąstości sosu, żeby nie był majonezowy. Dodać papryki do koloru lekko różowoczerwonego i wsypać czosnek 3-4 opakowania lub do swojego smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 45-60 min. Po wyjęciu wymieszać, można doprawić (zależy od smaku).

Potrzebne przybory:

pojemnik, trzepaczka

Jak podawać?

Najlepiej z kebabem, frytkami i surówką.

Uwagi:

Najlepiej tych firm kefir i majonez dla uzyskanie lepszego smaku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.03.2006 abulwisimulacha

to jest konkret a nie jakiś syf POLECAM!!!