Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos czosnkowy piekielny

Tekst i foto Aneta 04-06-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

Serek wiejski (granulowany), 4 duże ząbki czosnku, zioła dowolne (można kupić gotową mieszankę suszonych bez konserwantów np. Fit Up Kamisa), jajko na twardo, ogórek świeży, szczypiorek.

Jak przyrządzić:

Wrzucić do blendera i zmiksować: serek, zioła, czosnek i jajko. Dodać potem starty drobno ogórek (tylko odsączyć trzeba wodę) i posiekany szczypiorek. Proporcje mozna dowolnie zmieniać zależnie od smaku.

Uwagi:

Na imprezie grillowej schodzi jak świeże bułeczki. Najlepszy do grillowanej piersi kurczaka i oczywiście karkówki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.06.2007 Martana

Do mięs czy nie do mięs - to jest nawet jako pasta kanapkowa smaczne:)