Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Sos czosnkowy z bazylią do smażonych warzyw z patelni

Tekst i foto Marta 06-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty5 min.?

Składniki:

2 ząbki czosnku, 1 łyżka majonezu, 0,5 l jogurtu naturalnego, bazylia, pieprz, sól.

Jak przyrządzić:

Czosnek zdusić i wszystko wymieszać, nie żałować bazylii. Najlepszy, gdy się "przegryzie" :)

Jak podawać?

Polać gorące warzywa z patelni (skład warzyw - bakłażan lub cukinia, papryka, kukurydza, brokuły, zielona fasolka itd.). Można też dodać frytki do smażenia z warzywami (pycha).
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.08.2009 adam

Pycha :]