Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Spaghetti z zielonym sosem

Tekst i foto Doniu_14 01-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-315-20 złśredni30 min.ok. 420 kcal na 100 g

Składniki:

makaron spaghetti, opakowanie twarogu, mały kawałek chudego boczku, szpinak, ser parmezan, oliwa z oliwek, pieprz, sól, inne przyprawy wedle uznania

Jak przyrządzić:

Makaron ugotować al dente, czyli średnio twardo. Pokroić bardzo drobno w kosteczkę boczek, po czym wrzucić do rondla. Dodać twaróg, przyprawy i lekko podgrzać. Następnie wymieszać makaron z sosem. W osobnym garnku przygotować szpinak, doprawić, dodać oliwę. Tak przygotowanym sosem polać makaron, posypać parmezanem. Smacznego!

Uwagi:

Ponieważ jest wiele osób, które nie lubią szpinaku, można go zastąpić czymś innym, np. sosem pomidorowym, który także będzie się dobrze komponować z twarożkiem i boczkiem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.08.2006 BETA

Pycha !!!ale osobiście wolę z czosnkiem i pomidorami uduszonymi na oliwie - smaczne szybko i tanio.