Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Spaghetti ze szpinakiem

Tekst i foto kurczaczek 23-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3-415 złśredni15-20 min.średnia do wysokiej

Składniki:


szpinak rozdrobniony, śmietana 30% lub 36% (najlepiej), łyżeczka vegety, sól, czosnek granulowany, ser parmezan oraz makaron spaghetti

Jak przyrządzić:


Szpinak rozmrażamy i kładziemy na patelnię bez dodatku tłuszczu. Następnie dodajemy vegetę, sól i czosnek, mieszamy do zabulgotania na patelni. Dolewamy całą śmietanę i mieszamy przez chwilę. Wyłączamy gaz i sos gotowy. Makaron gotujemy do stanu al dente. Odcedzony makaron kładziemy na patelnię z wcześniej przygotowanym sosem i mieszamy. Później kładziemy danie na talerzu i posypujemy parmezanem. Smacznego.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Potrawa nie może być za słona ani za mało słona. Smak najlepiej sprawdzić przed dolaniem śmietany.

Czas przygotowania:


15-20 minut z rozmrożonym szpinakiem
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.