Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Tagliatelle śródziemnomorskie z tuńczykiem

Tekst i foto Asia 30-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:


40 dag tagliatelle,
6 dag suszonych pomidorów,
8 czarnych oliwek,
1 mały pęczek natki,
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
3 łyżki oliwy,
sok z 1 cytryny,
sól.

Jak przyrządzić:


Makaron ugotować. Pomidory namoczyć w wodzie ok. 3 godzin. Oliwki pokroić. Natkę pokroić. Namoczone pomidory też pokroić. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić w misce. Dodać oliwę, pomidory, oliwki i 2 łyżki soku z cytryny. Wymieszać. Makaron wymieszać z sosem. Doprawić jeśli potrzeba. Posypać natką.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.