Tagliatelle śródziemnomorskie z tuńczykiem
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
? | ? zł | prosty | 30 min. | ? |
Składniki:
40 dag tagliatelle,
6 dag suszonych pomidorów,
8 czarnych oliwek,
1 mały pęczek natki,
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
3 łyżki oliwy,
sok z 1 cytryny,
sól.
Jak przyrządzić:
Makaron ugotować. Pomidory namoczyć w wodzie ok. 3 godzin. Oliwki pokroić. Natkę pokroić. Namoczone pomidory też pokroić. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić w misce. Dodać oliwę, pomidory, oliwki i 2 łyżki soku z cytryny. Wymieszać. Makaron wymieszać z sosem. Doprawić jeśli potrzeba. Posypać natką.
Potrzebne przybory:
Jak podawać?
Uwagi:
Czas przygotowania:

Komentarze
Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.