Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Tagliatelle z łososiem

Tekst i foto Kina 27-09-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
225 złprosty25 min.-

Składniki:

250g makaron Tagliatelle (zielony), 2 dzwonki łososia, śmietana 12%, gorgonzola (lub mały serek topiony), cytryna, sól, pieprz, parmezan.

Jak przyrządzić:

Dzwonki łososia myjemy, skrapiamy cytryną i podsmażamy na patelni. W międzyczasie gotujemy makaron tagliatelle, dodając sól i łyżkę oliwy. Usmażoną rybę odkładamy i wybieramy ości. W drugim garnku podgrzewamy śmietanę, dodajemy gorgonzoli, pieprzu, soli, a na końcu kawałki łososia. Ugotowany makaron odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Następnie kładziemy na makaron sos z łososiem. Smacznego!

Jak podawać?

Danie można posypać parmezanem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.02.2015 Air Jordan FLTCLB' 91

When Loyola is on offense ?

Air Jordan FLTCLB' 91