Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Tagliatelle z łososiem

Tekst i foto Carolla 02-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty25 min.?

Składniki:

- tagliatelle
- łosoś (filet)
- 3 różnokolorowe papryki
- koper włoski
- cebula
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- świeża bazylia
- oliwa sól i pieprz

Jak przyrządzić:

Makaron ugotować. W tym czasie pokroić w piórka paprykę, koper i cebulę. Dusić na patelni w niewielkiej ilości oliwy przez ok 5-8 min., doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać wino i dusić kolejne 10 min. Łososia posolić, skropić obficie cytryną i pokroić w średniej grubości porcje a następnie usmażyć. Po usmażeniu zdjąć skórę i podrobić łososia na mniejsze kawałki. Świeżą bazylię drobno posiekać i wymieszać z oliwą. Jeśli ktoś lubi, można dodać czosnek.

Jak podawać?

Makaron wymieszać z warzywami i łososiem. Polać bazylią i jeszcze raz wymieszać. Smacznego
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.06.2011 paula

ja zrobiłam i przyznam szczerze ze wyszło pyszne goraco polecam! mniam pycha

Zgłoś 06.04.2005 pomaranczowsza

ooooooooooo, to musi byc super !!!!!!!!!!

Zgłoś 06.04.2005 D.

A czy czasem Pascal nie robił podobnego?? Hmmm... w każdym razie chyba się skuszę =]