Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Tagliatelle z oliwą, szynką, parmezanem i rukolą

Tekst i foto szynszyla 31-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

Makaron tagliatelle, oliwa, szynka (najlepiej podwędzana, np. cygańska, chcociaż można dodać np. parmeńskiej), parmezan, rukola, czosnek.
Proporcje składników wg uznania

Jak przyrządzić:

Podsmażyć szynkę na rozgrzanej oliwie, następnie odcedzić i zalać szynkę obficie oliwą, dodać czosnek, odrobinę bazylii i oregano. Wszystko zagotować na małym ogniu w rondlu. Polać makaron, obsypać świeżo starym parmezanem, dodać świeżej rukoli w całych liściach. Mniam!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.10.2007 joanna

Potrawa jest świetna. Łatwa do przygotowania, a smakuje wyśmienicie. Gorąco polecam!!!

Zgłoś 18.07.2008 KajusiA

Odcedzic z oliwy i zalac oliwa??

czy to nie jest bład?

Zgłoś 26.11.2009 LL

Ja znam wersję gdzie usmażoną szynkę zalewa się bulionem. pychota....