Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

TORTELLINI

Tekst i foto sardynka 26-06-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4 duże25 złprosty60 min.-

Składniki:

- małe pierożki (2 paczki),
- śmietana 30% - 2 szt.,
- mięso mielone - 30 dkg.,
- cebula - 2 duże,
- ser zółty wg uznania,
- przyprawy.

Jak przyrządzić:

Ugotować pierożki, wyjąć z wody i odstawić na bok. Mięso mielone podsmażyć razem z drobno posiekanymi cebulami, doprawić do smaku na samym końcu dodać śmietanę i wymieszać (nie gotować). Do naczynia żaroodpornego przełożyć ugotowane pierożki i zalać usmażonym mięsem z cebulką i śmietaną. Na to wszystko zetrzeć dość grubą warstwę sera żółtego i wstawić do piekarnika na około 30 minut.

Potrzebne przybory:

Naczynie żaroodporne,garnek do ugotowania pierożków i patelnia do podsmażenia pozostałych skłądników.

Jak podawać?

Na ciepło.

Uwagi:

Potrawę najlepiej się podaje na ciepłych glinianych miseczkach.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.09.2003 nitka

ja robię to to trochę inaczej. Po co dodawać mielone skoro można kupić tortellini z farszem mięsnym. Do tego dodaję zielony groszek i podsmażam pieczarki, to wszystko zalewam sosem: kostkę rosoł... Pokaż więcej

ja robię to to trochę inaczej. Po co dodawać mielone skoro można kupić tortellini z farszem mięsnym. Do tego dodaję zielony groszek i podsmażam pieczarki, to wszystko zalewam sosem: kostkę rosołową zalewam szklanką gorącej wody, dodaję mały koncentrat pomidorowy i dwie łyżki majonezu. Układam płaty sera na wierzch i do piekarnika, aż do zarumienienia sera. Pychota, ale z tego przepisu napewno skorzystam.

Zgłoś 02.12.2003 maddog1978

a ja wolałbym jednak żeby to był przepis na tortellini a nie na gotowanie czegoś z torebki

Zgłoś 16.02.2004 Karol

A może Nitka lub Sardynka wpadłybyście poprostu do mnie i mnie tego TORTTELINI nauczyły

Zgłoś 14.11.2005 nikita

Wiecie co - jestem troche zawiedziona tego typu przepisami (nie tylko na tej stronie), w ktorych jest napisane Ugotowac pierozki czy tam tortellini,wyjac z wody..." a ja chce wlasnie wiedzi... Pokaż więcej

Wiecie co - jestem troche zawiedziona tego typu przepisami (nie tylko na tej stronie), w ktorych jest napisane Ugotowac pierozki czy tam tortellini,wyjac z wody..." a ja chce wlasnie wiedziec jak zrobic te pierozki od poczatku do konca a nie kupic i ugotowac, tak to kazdy potrafi do tego sosik z torebki i gotowe....

Bez urazy ale od jakiegos czasu szukam jak zrobic tortellini np. ze szpinakiem, nie chodzi mi o to ze nie potrafo ale o walory smakowe, jakie przyprawy i co jeszcze mozna dodoac...

Zgłoś 11.12.2008 Malinka

Jeśli chodzi o Tortellini to nikt się nie otruje bo to pychotka. Takie małe uszka, a to pewnie umiecie zrobić. ja podaje to zmieszane z 2 łyżkami ketchupu i posypane dużą ilością sera żółtego.Pokaż więcej

Jeśli chodzi o Tortellini to nikt się nie otruje bo to pychotka. Takie małe uszka, a to pewnie umiecie zrobić. ja podaje to zmieszane z 2 łyżkami ketchupu i posypane dużą ilością sera żółtego.

Zgłoś 29.02.2008 pomarancza

Bardzo chetnie podam Wam prawdziwy w 100% przepis na Tortellini ,prosto z Wloch.

Robilam je juz kilkadziesiat razy .Pychota!

Nawet byly setki razy podawane w restauracji!!!Polecam!... Pokaż więcej

Bardzo chetnie podam Wam prawdziwy w 100% przepis na Tortellini ,prosto z Wloch.

Robilam je juz kilkadziesiat razy .Pychota!

Nawet byly setki razy podawane w restauracji!!!Polecam!

Piszcie,bardzo chetnie podam przepis.

Pozdrawiam

Zgłoś 06.01.2013 gość

Bzdura to nie ma nic wspólnego z prawdziwym tortellini prosto z Emilia Romagna