Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Tortellini ze szpinakiem

Tekst i foto twister 25-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-310 złprosty30 min.?

Składniki:

1 paczka tortellini z serem lub mięsem, lub grzybami, 1 opakowanie mrożonego szpinaku, 1 serek topiony duży np. ementaler, 1 mały jogurt naturalny, 3-4 ząbki czosnku.

Jak przyrządzić:

Pierożki tortellini gotujemy tak jak napisane na opakowaniu, szpinak zaś lekko rozmrożony smażymy na patelni z rozgniecionym czosnkiem, aż nadmiar wody odparuje, i wyłączamy. Serek roztapiamy np. w mikrofalówce, następnie dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy i łączymy ten sos ze szpinakiem. Doprawiamy wg gustu, dodajemy odcedzone ugotowane tortellini. Można posypać startym żółtym serem. Pyszności!

Potrzebne przybory:

garnek, patelnia itp.

Jak podawać?

Na ciepło.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.11.2015 Lester

wholesale sports jerseyss wholesale sports jerseys

Zgłoś 09.01.2016 Lucinda

chicago bears jerseys cheap buffalo bills jersys cheap