Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Tosty a la italiana

Tekst i foto kocimiętka :) 25-11-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.?

Składniki:

Kilka łyżek pokrojonych zielonych oliwek, koncentrat pomidorowy (najlepszy jest z Pudliszek), dowolna wędlina, tyle kromek chleba, ile chcemy tostów (najlepiej tostowego), szczypta vegety, bazylia, cząber, oregano, żółty ser w plastrach.

Jak przyrządzić:

Chleb posmarować niezbyt obficie koncentratem pomidorowym, posypać ziołami i vegetą. Nastepnie kolejno układać wędlinę, oliwki oraz żółty ser. Przykryć drugą kromką i włożyć do nagrzanego opiekacza do sandwiczy. Wyjmować po chwili, jeść natychmiast.

Jak podawać?

Natychmiast, tosty są najlepsze na gorąco.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.11.2007 Vasco

Nie, no przepis bombowy... :/ Proponuje podac jeszcze porade jak kupic chleb...

Zgłoś 07.12.2007 mm

Vasco, jak żeś taki mądry, to podaj coś lepszego. A przepis jest OK.

Zgłoś 30.12.2007 brambor

mnie akuratt zaciekawił, nie wiedziałem, ż tosty smaruje sie koncentratem, zawsze masłem!trzeba wypróbować bo brzmi zachecajaco