Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Zapiekanka makaronowa

Tekst i foto Marvena 25-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3-425 złprosty35 min.średnia

Składniki:


400 g makaronu świderki, 400 g mięsa mielonego, sos grzybowy ze słoika, 2 jajka, 100 g śmietany, żółty ser, Vegeta, pieprz, masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego.

Jak przyrządzić:


Makaron ugotować, mięso usmażyć, doprawić do smaku Vegetą i pieprzem, dodać sos ze słoika i podsmażać około 5 minut. Do makaronu dodać mięso z sosem i dokładnie wymieszać. Poczekać aż troszkę przestygnie. Do garnuszka wbić 2 jajka, dodać śmietany, całość rozbełtać, wlać do makaronu z mięsem i dokładnie wymieszać. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne, ale można też zamiast naczynia użyć foremki. Całość przełożyć do naczynia posypać startym żółtym serem i zapiekać około 20-25 minut w temperaturze 180*C.
Smacznego.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.11.2005 gienia

nie rozumie jaki ma byc ten sos grzybowy ze słoika

Zgłoś 02.12.2005 Marvena

:) na rynku są dostępne różne sosy do potraw w słoikach, między innymi sos grzybowy.

Zgłoś 05.07.2006 Ania

PYCHOTKA! dzięki za przepis :))

Zgłoś 19.07.2006 asia

wlasnie wczoraj zrobilam zapiekanke - byla suuper - cos innego i prostego oto chodzi !! pozdrawiam

Zgłoś 02.04.2008 skrzat

danie proste,szybkie do wykonania i przepyszneeeeee!!!!!!