Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Zapiekanki bułgarskie

Tekst i foto Lenka 04-02-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
55 złprosty15 min.średnia

Składniki:

Chleb, koncentrat pomidorowy, cebula, cząber (przyprawa), ser żółty (najlepiej podlaski).

Jak przyrządzić:

Chleb pokroić na kromki. Każdą kromkę posmarować cienką warstwą koncentratu. Cebulę obrać i pokroić w piórka, ułożyć na kanapkach. Posypać kromki sporą ilością cząbru. Na wierzch ułożyć plasterki sera. Kanapki piec w piekarniku do roztopienia się sera.

Potrzebne przybory:

nóż, taca do pieczenia

Jak podawać?

Świetnie się nadaje na kolację lub przekąskę ze szklanką zielonej herbaty.

Uwagi:

Zapiekanki są przepyszne, chrupiące i bardzo aromatyczne. Naprawdę szybko znikają.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.