Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ziemniaczki na grillu inaczej

Tekst i foto aga121@hoga.pl 16-06-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty5 min.?

Składniki:

- ziemniaki (wiadomo teraz najlepiej młode),
- przyprawy wedle uznania,
- cebulka i kiełbaska krojona w drobniutką kostkę lub inne mięsko),
- odrobina oleju (tłuszczu).

Jak przyrządzić:

Przygotować ziemniaki - pokroić je w plasterki.
Ziemniaki wymieszać z pozostałymi zalecanymi składnikami i olejem. Nakładać "płaskie" porcje w folię aluminiową, układać na ruszcie, piec aż będą mięciutkie i pyszniutkie!!! smacznego!!!

Potrzebne przybory:

Grill i wyposażenie polowej kuchni.

Jak podawać?

Najlepiej smakują podawane w folii, w której się piekły... nie tracą za szybko ciepłoty - wystraczy lekko rozchylić folię i mniam!!!

Czas przygotowania:

Czas pieczenia wedle uznania....tylko nie za długo!!!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.01.2004 marteo

a jeżeli ktoś spodziewa się wielu przyjaznych gości to można to samo zrobić w garze z bardzo szczelną pokrywą.Obsłuzy wszystkich a przyjemnie posiedzieć przy ognisku ,z piwkiem w ręku, oczekiwan... Pokaż więcej

a jeżeli ktoś spodziewa się wielu przyjaznych gości to można to samo zrobić w garze z bardzo szczelną pokrywą.Obsłuzy wszystkich a przyjemnie posiedzieć przy ognisku ,z piwkiem w ręku, oczekiwaniu na smaczności.Do tych ziemniaków można dodawać co kto chce.Smacznego!

Zgłoś 11.06.2004 bisenrell

w Wilamowicach (Beskidy) ta (powyżej wspomniana) potrawa zwie sie "prażone" - rewelacja!!

Zgłoś 16.06.2004 Marcin

Taki kociołek można było kupić jakiś czas temu w sklepie wysyłkowym gazety "Wędkarski Świat". Kupiłem go dwa lata temu, bardzo przydatny na biwakach. Niestety takie żeliwne "maleń... Pokaż więcej

Taki kociołek można było kupić jakiś czas temu w sklepie wysyłkowym gazety "Wędkarski Świat". Kupiłem go dwa lata temu, bardzo przydatny na biwakach. Niestety takie żeliwne "maleństwo" jest dość ciężkie.

Zgłoś 16.01.2005 wizjoner

oczym ty piszesz,o ziemniakach pokrojonych w plastry ,może wymyśl coś i nie zaśmiecaj!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 16.05.2005 olenkanew

oj pieczonki to od dziecka pamietam ... kefirkiem popoijane. przypieczone z garnka skrobane - pychaaaaaaaa

Zgłoś 20.07.2005 Wiesia

piszecie tu o kociołku żeliwnym, myślę o kupnie takiego.ucieszą mnie porady jak taki kociolek dokładnie wykorzystać tzn przepisy, wskazówki. Może ktos podpowie gdzie można go kupić, za ile i czy... Pokaż więcej

piszecie tu o kociołku żeliwnym, myślę o kupnie takiego.ucieszą mnie porady jak taki kociolek dokładnie wykorzystać tzn przepisy, wskazówki. Może ktos podpowie gdzie można go kupić, za ile i czym się kierować przy kupnie. Może to trochę nie na temat, ale to tak przy okazji.

Zgłoś 05.05.2008 Kaczorek

W Kobiernicach sie na to mówi:"duszonki".Pychotka:)